Potraviny a výživa

Hliva ustricová sa v poslednej dobe dostáva do popredia u zdravo stravujúcich sa ľudí ale najmä u tých, čo zmenili svoj životný štýl bližšie k prírode a zdravým pokrmom. Jej liečivé účinky sú známe pomerne dlhú dobu, len stále táto nenápadná a príjemne voňajúca huba nie je dostatočne docenená.
Hliva vo viacerých domácnostiach má nezastupiteľnú úlohu nielen ako nízko energetická potravina, ale hlavne ako liečivá huba.

Radosť do života nám prináša mnoho vecí, jednou z týchto vecí je aj jedlo... Pri konzumácii kvalitného jedla sa nám zapája viacero zmyslov – chuť, čuch, zrak, čo vlastne výsledok pôsobenia tohto jedla na človeka. Bohužiaľ v dnešných jedlách je zastúpených nízky počet kvalitných prírodných látok? Tak v tejto veci je zelený jačmeň skvelým pomocníkom.