Potraviny a výživa

Korenie a bylinky rôznych druhov v dnešnej dobe už berieme ako samozrejmosť najmä na ochutenie pokrmov. Nielenže dodajú jedlu správnu chuť, ale zároveň pozitívne pôsobia na telo a zdravie človeka.
Predstavíme vám sedem druhov bežne používaných korenín, u ktorých boli zistené účinné látky najmä v prevencii proti vzniku nádorových ochorení (rakoviny).

V predaji sú potraviny, ktoré nášmu telu neprospievajú a nič dobré mu ani neprinášajú. Ak povieme že mu škodia, nie sme od pravdy vôbec vzdialení. Niektoré umelo vytvorené a do jedál pridávané látky, sú vyvinuté iba na zvýraznenie chuti, udržanie čerstvého vzhľadu, alebo na predlženie doby uskladnenia a konzumácie potraviny.

Pre veľkú skupinu ľudí je zber húb dôležitou súčasťou pohybovej aktivity a duševnej relaxácie. Mnohí z vás určite poznáte ten skvelý pocit, ako je príjemná ranná rosa, vôňa lesa, čerstvý vzduch a džavotavý spev vtákov. V ruke košík a pred vami poriadny lesný nerovný terén, ktorý s ľahkosťou zdolávate a pozeráte, kedy zbadáte prvý dubáčik, alebo inú jedlú hubu.