Zdravé recepty

Cukety nakrájame na tenké kolieska, cibuľu a cesnak nadrobno, papriku na rezančeky. Na rozpálenom oleji zapeníme cibuľu s cesnakom, pridáme pripravené cukety s paprikou. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a za stáleho miešania opekáme domäkka.

 

Hlivu dôkladne očistiť, nakrájať na rezance a dobre prepláchnuť vodou. Cibuľu nakrájať nadrobno a speniť na oleji do sklovitá. K cibuli pridajte pripravenú hlivu, chvíľu opražte (pustí vodu), potom posypte mletou červenou paprikou, podlejte vodou a nechajte dusiť do mäkka.

Plnka: Šunku pokrájame na rezance a osmažíme ju na oleji. Pridáme roztierateľný syr, smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu.
Cuketu rozrežeme po dĺžke na dve polovice. Stred vydlabeme a nasolíme, aby zmäkla. Naplníme plnkou.

Citrusy sú bohaté na vitamín C, podporujú obranyschopnosť organizmu a sú skvelé ako života budič. Ovocie očistíte, nakrájajte na kúsky alebo plátky, dôkladne premiešajte a dajte vychladiť do chladničky.

Ošúpanú cuketu umyjeme a aj s dužinou pokrájame na tenké plátky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cuketu, na rezance nakrájanú papriku, prelisovaný cesnak a krátko podusíme.



Cukinu očistíme, vyberieme jadrá a na hrubo nastrúhame. V miske rozmiešame vajcia, osolíme, pokoreníme, pridáme nastrúhanú cukinu, nastrúhaný syr, na drobno pokrájanú bazalku a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre premiešame.

Na prípravu tejto zdravej delikatesy potrebujete, celé listy žihľavy, ktoré v prvom rade trochu povaríte v slanej vode. Vodu ocedíte, lístky a výhonky vytlačíte a na jemno nakrájate.

Odporúčame