nahlad pecena cvikla s balkanskym syromVšeobecne je známe, že cvikla (červená repa) patrí medzi najliečivejšie druhy potravín. Jej zloženie posilňuje organizmus (imunitu), priaznivo pôsobí pri mnohých ochoreniach vrátane nádorových, okrem toho podporuje vylučovanie cholesterolu, olova a radioaktivních látok z organizmu, čím pôsobí na organizmus omladzujúco.


Ak aj nemáte pozitívny vzťah k tejto zelenine, nemali by ste váhať s jej zaradením do svojho jedálnička, je celoročne dostupná, lacná a hlavne zdravá.


Na 2 porcie potrebujete:

Červenú repu očistíte kefou a v šupke ju zabaľte do alobalu, takto pripravená sa pečie cca hodinu v rúre do mäkka.
Po vychladnutí ju ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
Potrebné množstvo naukladajte na tanier, mierne osoľte, pokvapkajte balzamicom a olejom lisovaným za studena, zasypte nastrúhaným syrom a nasekanými orechmi.


Môžeme podávať so zeleninovým šalátom prípadne s tmavým pečivom. Kto má rád môže si pokrm doplniť pikantnou omáčkou.

 

Rebecca

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame