Zdravé recepty

fazulova natierka

Fazuľa je jedna z najjednoduchších ciest ku zdraviu a ku kráse. Uvarenú fazuľu rozmixujte s uvedenými prísadami. Zmiešajte s najemno nastrúhanou zeleninou.

cernicovy liker domaci m

Z černíc sa dá pripraviť celý rad dobrôt. Máme tu pre vás jeden tip, ako ich skvele využiť.
Je to recept na jeden z rady skvelých likérov, na ktoré môžeme využiť drobné záhradné alebo lesné ovocie.

nahlad gulicka z ovsenych vlociek1 2

Ovsené vločky sú ideálnym zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Obsahujú bielkoviny a značné množstvo vitamínov B, E, ďalej železo, vápnik, lecitín a fosfor.

nahlad mrkvovy vyzivny salat

Mrkva každému dostupná zelenina v každom ročnom období, a nie len to. Jej pravidelnou konzumáciou si prečistíte tráviaci trakt, udržíte cholesterol na uzde a taktiež ulahodíte svojej pečeni.

karfiolova polievka

Karfiol má vysoký obsah betakaroténu, kyseliny listovej, draslíka a množstvo vlákniny.

nahlad pupavovy salat s jogutom

O liečivých účinkoch púpavy lekárskej sme už písali. Z púpavy nemusíme piť len čaje, ale môžeme túto rastlinku využiť aj do veľmi dobrých šalátov. Ich príprava je jednoduchá.

cucoriedkovy liker1

Ak patríte medzi ľudí, ktorý radi ochutnajú rôzne bylinné a ovocné likéry či griotky, prinášame vám jednoduchý recept na jeho prípravu.

cestoviny-s-cervenou-repou-a-syrom

Umytú a kartáčikom očistenú červenú ošúpte

a nakrájajte na malé kocky prípadne na tenké rezančeky (ja strúham na hrubom strúhadle).
Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.

baza cierna

V bazových bobuľkách je veľké množstvo vitamínu C, B, flavonoidy, ovocné kyseliny a to najmä kyselina jablčná, citrónová, askorbová, éterické oleje, farbivo atokyán, ktorý pôsobí ako antioxidant, čiže chráni bunkové membrány pred pôsobením voľných radikálov, triesloviny, pektín a iné látky.

Odporúčame