Zdravé recepty

Očistenú a nakrájanú hlivu najskôr sparte a zlejete vodu. Do hrnca vložte olej, očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a chvíľu poduste. Pridajte hlivu, osoľte, pridajte rascu, vegetu, okoreňte a zalejete potrebným množstvom vody.

Z citrónu vymačkáme alebo odšťavíme šťavu z jedného či dvoch citrónov, ktorú zmiešame s trstinovým cukrom a vlejeme do džbána či limonádového pohára. Dolejeme pitnou vodou alebo minerálkou ozdobíme plátkom citróna a mätou.

 

Umytú a kartáčikom očistenú červenú ošúpte

a nakrájajte na malé kocky prípadne na tenké rezančeky (ja strúham na hrubom strúhadle).
Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.

Ananás na ľudské telo pôsobí ako injekcia zdravia a energie. Bola by veľká škoda, keby sa na jedálnom lístku toto exotické a chutné ovocie nevyskytovalo.

Mäso umyte a osušte. Rozmarín nasekajte spolu s cesnakom. Zmiešajte v miske asi s olejom, soľou a čiernym korením. Marinádu naneste na mäso. Ideálne je mäso mať naložené deň vopred. 

Zeler zdravý, nízkokalorický plný vitamínov, a zároveň lahodný.

Skvelý koláčik nielen na sviatočné popoludnie. Nemusíte sa báť orieškov ani iného sušeného ovocia. Robila som verziu aj so sušenými slivkami či brusnicami. Určite si pochutíte.

Vopred namočenú fazuľu uvaríte do polomäkká spolu so zrniečkami čierneho korenia, potom pridajte na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb a prelisovaný cesnak.

Poľníček a paradajky umyjeme.

Natvrdo uvarené vajcia nakrájame na väčšie kúsky, paradajky prekrojíme, syr nastrúhame na hrubšom strúhadle (mozzarella sa dá kúpiť aj nastrúhaná).

Poukladáme na tanier.

Odporúčame