kapustnicaDo hrnca vložte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list. Umyté a osušené bravčové pokrájajte na kúsky spolu s údeným mäsom, pridajte spolu s vopred namočenými hubami ku kapuste. 


Prilejte vodu, mierne osoľte a pod pokrievkou všetko spolu na miernom ohni varte.

Keď je mäso uvarené, pridajte paradajkový pretlak, sušené slivky, údenú klobásu a varíme ďalších 30 minút.

Uvarenú kapustnicu zahustíte zápražkou, ešte chvíľu povarte.

Na záver ochuťte soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti kyslou smotanou.


Čo potrebujete:

  • 700 g kyslej kapusty so šťavou
  • 500 g chudého bravčového mäsa
  • 250 g údeného mäsa
  • 2 cibule
  • bobkový list
  • 30 g sušených húb
  • 70 g sušených sliviek 
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ks údenej klobásy
  • soľ
  • mleté čierne korenie

kapustnica

 

Nikto netvrdí, že je táto verzia najzdravšia (to kvôli údeninám), ale chutí výborne.

 

 Rebecca

 

Odporúčame