Červená repa je oddeliteľnou súčasťou viacerých národných kuchýň, ako je napríklad ruská neodmysliteľným borščom, alebo židovská kde je červená repa súčasťou viacerých národných pokrmov. Čo tak vyskúšať liečivú silu červenej repy a žeruchy v jednom šaláte.
Nadopujete svoje telo potrebnými výživnými látkami, čo je potrebné zvlášť teraz v tomto období.
Čo potrebujete: (3 osoby)
- čerstvo nastrihanú žeruchu
- 4 - 5 búlv varenej červenej repy (záleží od veľkosti)
- 1 strúčik cesnaku
- 30 ml bieleho vínneho octu
- 1/4 lyžičky cukru
- 1 a pol lyžičky dijonskej horčice
- 1 a pol lyžičky citrónovej šťavy
- 60 ml olivového oleja (Extra Virgin)
- soľ a korenie podľa chuti
Dresing – V miske zmiešajte vínny ocot, cukor, prelisovaný cesnak, horčicu, soľ a korenie. Za stáleho miešania pridávajte olivový olej, takto získate dresing.
Polovicou dresingu zalejte pripravenú očistenú, osušenú a nakrájanú žeruchu.
Druhou polovicou zalejte na malé kocky nakrájanú uvarenú červenú repu. Primiešajte citrónovú šťavu.
Servírujte na tanier tak, že na spodok taniera dáte pripravenú žeruchu s dresingom a na jej povrch navrstvíte šalát z červenej repy.
Rebecca