Jednou z najzábavnejších športových aktivít sa v poslednej dobe stáva jazda na kolieskových korčuliach – inline (inlajn) korčuľovanie. Zvyčajne poobedia počas slnečných dní sa hrádze riek, potokov i priehrad, taktiež i ulice miest a obcí, cestičky v parkoch napĺňajú priaznivcami tohto krásneho športu.
Májová bryndza je unikát a naozajstný probiotický zázrak. Typicka slovenská a vo svete ojedinelá pochúťka z ovčieho mlieka, bryndza, obsahuje 100 až 1000krát viac užitočných mikroorganizmov než živé jogurty. Pravú májovú bryndzu doporučujú i odborníci pretože obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek. Obsahuje tiež veľa bielkovín, vitamínov a minerálov.
Zázvor je známy predovšetkým ako korenina. Využíva sa do sladkých a slaných potravín, či už sušený, čerstvý, kandizovaný, v plátkoch, alebo ako prášok. Výrazná chuť a aróma dodáva jedlám novú vítanú zmenu.
Pri dnešnej snahe výrobcov ušetriť už nie je problém stretnúť sa s výrobkami, ktoré nemajú obsah totožný s názvom, alebo neobsahujú to, čo by človek od nich očakával. Ak si niekto kúpi čokoládu, očakáva, že bude kvalitná, ak má pekný obal, alebo jej cena je vyššia. Očakáva taktiež, že bude z čokolády. Avšak, čo je to tá čokoláda ?