
Zázvor je známy predovšetkým ako korenina. Využíva sa do sladkých a slaných potravín, či už sušený, čerstvý, kandizovaný, v plátkoch, alebo ako prášok. Výrazná chuť a aróma dodáva jedlám novú vítanú zmenu.

Pri dnešnej snahe výrobcov ušetriť už nie je problém stretnúť sa s výrobkami, ktoré nemajú obsah totožný s názvom, alebo neobsahujú to, čo by človek od nich očakával. Ak si niekto kúpi čokoládu, očakáva, že bude kvalitná, ak má pekný obal, alebo jej cena je vyššia. Očakáva taktiež, že bude z čokolády. Avšak, čo je to tá čokoláda ?

Človek bol po tisícročia zvyknutý na určitý životný štýl. Postupom času nastali, ale i nastávajú vážne zmeny nie len v samotnom životnom štýle, ale hlavne v stravovaní. Väčšina ľudí v tomto ubehanom a stresovom svete siaha po rýchlom občerstvení, polotovaroch a bleskurýchlom hoci i nezdravom nasýtení sa.

Potrebujete skorigovať svoju hmotnosť? To je v podstate jedno, či už dávnejšie nahonobenými, alebo čerstvejšími zásobami telesného tuku, poprípade si chcete udržať postavu akú máte. Skúste to so zázvorom.

Pečeň je jediný orgán v tele, ktorý vás neupozorní bolesťou na problémy.
Najčastejšie vyskytujúcim ochorením pečene je steatóza väčšine známa pod pojmom tuková pečeň.