karfiolova polievkaKarfiol má vysoký obsah betakaroténu, kyseliny listovej, draslíka a množstvo vlákniny.

Potrebujeme:

  • 1 ks karfiol
  • 4 ks mrkva
  • 1 ks cibuľa
  • 5 ks zemiak
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej
  • zeleninový bujón

Karfiol je najskôr potrebné umyť, očistiť a nakrájať na menšie kúsky. Následne si ošúpte a nakrájajte zemiaky a mrkvu. Na hrnci si zohrejte olej a pridajte cibuľu, potom mrkvu a premiešajte. Potom pridajte zemiaky a karfiol a nechajte chvíľu restovať. Pridajte dostatok vody, aby bola všetky zelenina pod vodou a varte kým všetko nezmäkne. Potom pridajte soľ, korenie a zeleninový bujón.

autor: redakcia
foto: pixabay.com

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame