Potraviny a výživa

Blahodarné účinky zeleného čaju boli známe už pred tisíckami rokov v Číne aj v Japonsku. V modernom svete ich dokazujú tisícky vedeckých štúdií. Je to nápoj, ktorý podporuje a chráni telo. Mimoriadne prospešný je aj pre aktívnych a rekreačných športovcov.

Rôzne bylinky aj samotné čajové lístky môžu mať veľkú silu, ak sú správne spracované a premenené na blahodarný nápoj zvaný čaj. Aké čaje sú vhodné na ženské problémy, stres, nespavosť, pri problémoch s trávením či respiračnom ochorení?

Je výborný na podporu imunity a pomáha pri kašli či pri ďalších zdravotných problémoch. Zdravé plody rakytníka si môžete vychutnávať počas celého roka ak ich po zbere dáte zamraziť.

Je mlieko pre nás potrebné? Každý človek je iný a mlieko preto môže jednému pomôcť a inému uškodiť.

Máte stromy ovešané množstvom jabĺk a neviete čo s nimi? Jablká sú veľmi zdravé ovocie a bola by škoda, keby vyšli nazmar. Poradíme vám niekoľko receptov, ako si ich spracovať na neskôr.

Príchod jesene kladie vždy zvýšené nároky na náš imunitný systém. Preto je dôležité ešte pred nástupom chladných dní, začať posilňovať svoju imunitu.

Oregano poznáme aj pod názvom pamajorán obyčajný. Prísada, ktorú využívame v kuchyni má však aj liečivé účinky.

Mrazom sušené ovocie zaznamenáva veľký úspech. Jeho nespornou výhodou je fakt, že sa vďaka zamrazeniu ovocia uchovávajú nutričné hodnoty, vitamíny a farby.

O bielom pečive hovoríme ako o menej zdravej variante. Prečo tomu tak je a ako sa odlišuje od celozrnného?

Pestom si môžete dokonale dochutiť takmer každé jedlo. Jeho príprava je jednoduchá a dá sa vyrobiť v rôznych variáciách.

V surovom stave sú jej plody a kvety mierne jedovaté, no pokiaľ ich tepelne spracujete tak si z bazy čiernej môžete pripraviť výborné pochúťky.

Tuky a oleje obsahujú mastné kyseliny. Ktoré sú nevyhnutné pre naše zdravie. Ako ich správne „namiešať“?

Odporúčame