filtracna kanvica1Dali ste si už niekedy otázku, je vaša voda čistá, zdravá a bezpečná?
Je nesporné, že zdravotný stav človeka je priamo ovplyvnený životným prostredím, stravovaním a samozrejme aj stavom prijímanej pitnej vody.

Rozdiel medzi potravinami a vodou je ten, že potraviny si môžeme vyberať no pitnú vodu nie, tú denne používame z jedného zdroja, či už je to z verejného vodovodu, alebo zo súkromnej studne.

Každodenný vplyv pitnej vody na zdravie, je dôvodom, aby pitná voda bola vysoko kvalitná, chutná, bez zápachu a zdraviu neškodná.


Prečo vodu filtrovať?


fitracia001Určite sa vám stalo, že ste nabrali do pohára sfarbenú vodu, prípadne s rôznymi malými čiastočkami, alebo voda vyzerala čistá, no bolo ju nepríjemne cítiť a mala pachuť po bahne. Je mnoho ľudí, ktorým voda z vodovodu vôbec nechutí pre jej neprirodzenú chuť.


Hlavným dôvodom pre použitie filtračných kanvíc, nie je ani tak snaha o zlepšenie chuti vody, ale predovšetkým odstránenie zdravotných rizík spojených s jej konzumáciou. Nefiltrovaná voda znamená zdravotné riziká pre organizmus, zaťažuje ho rôznymi toxickými látkami a tým znižuje celkové zdravie a imunitu organizmu.


Všetkým z vás je dobre známe, že do pitnej vody sa pridáva chlór na likvidovanie baktérií a iného mikrobiálneho znečistenia. Chlór značnej časti populácie spôsobuje kožné problémy, alergie, pocit podráždenej až vysušenej pokožky.


Okrem pridávaného chlóru, môže pitná voda obsahovať:

  • Olovo, ktoré sa do pitnej vody dostáva najmä zo starých vodovodných rozvodov. Usadzuje sa v pečeni, obličkách aj v mozgu.
  • Azbest je rakovinotvorný.
  • Kadmium zhoršuje priebeh krvotvorby, poškodzuje kosti i pečeň.
  • Meď zapríčiňuje mužskú neplodnosť a schizofrénie.
  • Mangán poškodzuje pankreas a nervový systém.
  • Železo jeho prehnaný obsah poškodzuje pečeň, slezinu a zhoršuje krvotvorbu.
  • Dusičnany zhoršujú transport kyslíka, v tráviacom trakte sa menia na karcinogénne látky.
  • Organické zlúčeniny to sú aromatické uhľovodíky, fenoly, herbicídy, pesticídy...

Uviedli sme niekoľko skutočných dôvodov prečo pitnú vodu filtrovať. Odmenou za filtrovanú vodu vám bude všeobecne zlepšenie zdravia a ako bonus voda vám bude skutočne chutiť.

 

zdroj vody1


Vodu prevarením nezbavíte škodlivých látok, len zvýšite ich koncentráciu. Dôvodom zvýšenia koncentrácie toxínov je odparenie časti vody varením. Ideálne je vodu filtrovať na varenie i na pitie.

Čistá voda je základom zdravia. Dôležité je prijímať vodu, ktorá je čistá, priezračná, bez chuti, vône a zápachu.


Ak rozmýšľate na rentabilitou a finančnými nákladmi, tak cenovo najdostupnejšie riešenie je vodu filtrovať, nie kupovať balenú.

 

 Rebecca