Všetky ingrediencie zmiešame na hladkú zmes ako na palacinky. Primiešame nastrúhané jablko. Ja ho strúham na tom väčšom strúhadle.

thumb jablkove lievance

Nezabudnite z neho jemne vytlačiť šťavu. Ak je cesto priveľmi riedke, pridáme ešte múku prípadne naopak ak je husté pridáme mlieko.

Potrebujeme:
125 g polohrubá múka alebo špaldová
1 ks vajce
1 PL maslo
2 PL kryštálový cukor
4 PL olej
1/2 balíčka prášok do pečiva
100 ml mlieko
1 ks nastrúhané jablko
olej na vyprážanie

Na panvici rozpálime trocha oleja a veľkou lyžicou naň nalievame cesto. Opečieme z oboch strán a podávame ešte teplé poliate napríklad javorovým sirupom.

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame