sosovicovy privarok

Prebratú a očistenú šošovicu namočte asi na hodinu do vody. Potom k nej pridajte bobkový list, prikryte a varte na miernom ohni domäkka asi 20 minút.

Medzitým očistíte zemiaky, pokrájajte ich na malé kocky

a uvarte v solenej vode. 

Z oleja a múky spravte zápražku, odstavte a pridajte do nej mlieko vymiešate, aby sa netvorili hrudky. Takto pripravenú zápražku pridajte k šošovici, rozmiešajte, osoľte a varte ďalších päť až desať minút.

Nakoniec pridajte uvarené zemiaky a smotanu.

Dochuťte soľou a octom.

Čo potrebujete:

  • 250 g šošovice
  • 2 bobkové listy
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • soľ
  • 2 - 3 lyžice oleja (alebo masti)
  • 2 - 3 lyžice hladkej múky
  • 3 dl mlieka
  • 1 smotanu na varenie
  • ocot

Podávajte s údeným vareným mäsom, volským okom alebo párkom, prípadne s čerstvým celozrným chliebom alebo pečivom.

 

 Rebecca

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame