maso1Svoju hmotnosť mnoho z vás chce upraviť, alebo "ju udržať na uzde" , takú ako ju má. Preto, by sa mal každý jedinec pokúsiť, dodržať zopár pravidiel zdravšieho stravovania.  Výsledok sa určite dostaví.

Nesľubujeme zázrak, všetko chce svoj čas, vašu pevnejšiu vôľu a hlavne predsavzatie: "Ja to chcem!"


V prvom rade pri nákupoch čítajte etikety na potravinách a vyberajte si také, ktoré obsahujú menšie množstvo nasýtených mastných kyselín.


Plnotučné mliečne výrobky vymeňte s nižším obsahom tuku (nízkotučné). Napríklad mlieko s obsahom tuku 3,5% zameňte za 1,5%, albo za 0,5% tuku v litri, syry je možné zakúpiť s obsahom tuku od 20-30% tuku a smotana, ak musí byť môžete použiť do varenia 10% namiesto šľahačkovej 33%. Aj s nižším obsahom tukov, živiny v potravinách ostávajú v rovnakom pomere.

 

velke brucho2


Z mäsa, ktoré idete pripravovať, odstraňujte mastné časti a hydinu pripravujte a servírujte výlučne bez kože.


Jedlá pripravujete na rastlinných olejoch, živočíšne tuky nepoužívajte.


Buchtičky, koláčiky a iné sladkosti, vymeňte za jablko, banán, pomaranč, alebo mandarínku, prospejete viac zdraviu, ale i postave.

 

nahlad zakusky


"Zobkanie" pražených arašidov, čipsov, slaných paličiek ... pri televízii, vymeňte (ak už musíte) za zdravšiu verziu ako sú orechy, mandle, semienka, alebo sušené ovocie (všetko s mierou).


Maslo, bravčovú masť, alebo oškvarkovú nátierku na chlieb, zameňte za rastlinný tuk, alebo na chlieb nakvapkajte olivový olej a spolu s ľubovoľnou zeleninou, prípadne listami šalátu, žeruchou je to ideálna a zdraviu prospešná kombinácia.


Pridajte denne aspoň pol hodinku až hodinku chôdze na čerstvom vzduchu. V prvom rade výsledky, tejto nepatrnej zmeny pocítite na svojej kondícii a zdraví. Určite pozitívne zmeny uvidíte aj na konfekčnej veľkosti.

Nejde to zo dňa na deň, treba vydržať a mať radosť z každej aj maličkej zmeny.

 

zelenina12


Tuk zo svojho jedálnička nevylúčte úplne. Predstavuje jednu zo základných a hlavných zložiek potravy, dodáva organizmu potrebnú energiu. Pestrosť a vyváženosť pokrmov, je veľmi dôležitá.

 

Rebecca

 

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame