Vopred namočenú fazuľu uvaríte do polomäkká spolu so zrniečkami čierneho korenia, potom pridajte na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb a prelisovaný cesnak.
Tesne pred dovarením pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Múku zmiešajte s červenou paprikou a s olejom. Zalejte horúcim fazuľovým vývarom a za stáleho miešania vlejte späť do polievky. Nechajte prevrieť.
Dochuťte soľou.
Čo potrebujete:
- 30 dkg suchej fazule
- 1 veľkú mrkvu alebo 2 menšie
- 1/2 kalerábu
- 1 petržlen
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 3 lyžice hladkej múky
- olej
- celé čierne korenie
- petržlenovú vňatku
- mletú červenú sladkú papriku
- soľ
Pred podávaním na tanieri pridajte nasekanú petržlenovú vňatku.
Rebecca