fazula2Vopred namočenú fazuľu uvaríte do polomäkká spolu so zrniečkami čierneho korenia, potom pridajte na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb a prelisovaný cesnak.

Tesne pred dovarením pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Múku zmiešajte s červenou paprikou a s olejom. Zalejte horúcim fazuľovým vývarom a za stáleho miešania vlejte späť do polievky. Nechajte prevrieť.

Dochuťte soľou.

 

Čo potrebujete:

  • 30 dkg suchej fazule
  • 1 veľkú mrkvu alebo 2 menšie
  • 1/2 kalerábu
  • 1 petržlen
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice hladkej múky
  • olej
  • celé čierne korenie
  • petržlenovú vňatku
  • mletú červenú sladkú papriku
  • soľ

Pred podávaním na tanieri pridajte nasekanú petržlenovú vňatku.

 Rebecca