farebna fazulaFazuľu preberte, prepláchnite a zalejte vodou. Nechajte ju namočenú, najlepšie cez noc. Ráno ju môžete začať variť v tej istej vode, v ktorej bola fazuľa namočená. Pridajte bobkový list a rascu, nesoľte.


Varte do zmäknutia asi tak hodinu, alebo koľko je potreba. Počas varenia si pripravte ostatnú zeleninu.

Nakrájanú mrkvu s petržlenom povarte približne 6 minút vo vriacej osolenej vode. Vodu zlejte a zeleninu schlaďte pod studenou vodou.

 

Čo potebujete:

  • 250 g tmavej veľkej fazule
  • 250 g bielej fazule
  • 1 veľký pór
  • 1 veľkú červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 - 4 mrkvy
  • 2 - 3 petržleny
  • 2 konzervy lúpaných paradajok
  • 1 cuketu
  • bobkový list
  • rascu
  • bazalku
  • tymian
  • korenie
  • feferónky alebo čili papričku
  • cesnak

Vo väčšom hrnci speňte nakrájanú cibuľu, pór, pridajte scedenú uvarenú fazuľu, mrkvu s petržlenom a na kocky nakrájanú cuketu. Osoľte a pár minút duste.
Pridajte nakrájané paradajky, feferónky, bazalku, oregano, tymian a korenie.

Ak je potreba dochuťte troškou cukru, pridajte rozdrvený cesnak. Poduste spolu ešte 20 minút, odstavte a nechajte prikryté postáť.
Podáva sa s chlebom, veľmi lahodná príloha je aj kuskus alebo arabský chlieb.

 

 Rebecca
Zdroj foto: pixabay.com

 

ZDIEĽAJTE NÁS