prirodne zlozky kozmetikyKaždý rok sa na trhu objaví mnoho kozmetických noviniek, ktoré sľubujú omladenie, ozdravenie či zjednotenie pleti. Ako si z takého množstva vybrať to najlepšie? Odpoveď je jednoduchá, stačí si pozrieť zloženie a hľadať v ňom napríklad niektorú z nasledujúcich zložiek.

Kyselina hyalurónová je základ

Starnutie je prirodzeným procesom, ktorý síce nezastavíme, ale dokážeme ho efektívne spomaliť. Jedným z anti-age zázrakov je jednoznačne kyselina hyalurónová. Bežne sa pridáva do prípravkov proti starnutiu pleti a do prípravkov proti vráskam, pretože dokáže na seba viazať obrovské množstvo vody. Je to až tisícnásobok svojej hmotnosti, takže ju smieme označiť ako skutočnú hydratačnú bombu pre pleť.

Môže ju používať naozaj každý, pretože napomáha tvorbe nových buniek a preniká hlboko do pokožky. Kyselina hyalurónová v kozmetike tvorí častú zložku nielen v pleťových sérach a krémoch, ale aj v čistiacich géloch a pleťových vodách či maskách. Namiešajte si tú správnu rutinu a uvidíte, aká mladá a zdravá bude vaša pleť.


Retinol bojuje so starnutím

Kyselina hyalurónová patrí k najznámejším zložkám kozmetiky, no čoraz častejšie sa skloňuje aj iná superzbraň proti starnutiu: retinol. Ešte ste o ňom nepočuli? Tak to treba rýchlo napraviť, pretože retinol alebo inak povedané vitamín A je jedinečný v boji s vráskami a so starnutím pleti a ocenia ho aj tí, ktorých trápi akné.

Retinol môžeme označiť aj ako elixír mladosti. Odporúča sa pre všetky typy pleti, avšak treba dbať na to, aby ste si zo začiatku vybrali nižšiu koncentráciu a zistili, ako bude vaša pleť reagovať. Po použití retinolu je tiež veľmi dôležité myslieť aj na ochranný faktor SPF, aby nedošlo k poškodeniu pleti.


Ricínový olej pre pleť i vlasy

Na záver sme si nechali ricínový olej, ktorý má veľké množstvo pozitívnych účinkov na pleť, telo i vlasy. Čo ho preslávilo? Dokáže podporovať rast vlasov, mihalníc aj obočia, blahodarne pôsobí na hojenie jaziev aj jazvičiek po akné a hydratuje suchú a poškodenú pokožku. Môžete si z neho pripraviť zábal na vlasy alebo ho používať večer spolu s nočným krémom. Ocenia ho aj atopici a pomáha tiež odstraňovať bradavice.

Ricínový olej sa používal už v starovekom Grécku a Egypte ako liek a dnes našiel svoje uplatnenie v medicíne, farmaceutickom a kozmetickom priemysle. Objavuje sa v ponuke mnohých značiek a patrí medzi obľúbené zložky prírodnej kozmetiky.

Už viete, či budete nabudúce hľadať kyslinu hyalurónovú, retinol alebo ricínový olej? Nech sa rozhodnete akokoľvek, ľutovať nebudete. Kozmetiku s tými najúčinnejšími ingredienciami vám už roky prináša notino.sk.

Reklamný článok

ZDIEĽAJTE NÁS