thumb jahnaMäso umyte a osušte. Rozmarín nasekajte spolu s cesnakom. Zmiešajte v miske asi s olejom, soľou a čiernym korením. Marinádu naneste na mäso. Ideálne je mäso mať naložené deň vopred. 

Suroviny na 4 porcie

  • 700 - 800 g jahňacie stehno
  • 2 rozmarín
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml mäsového vývaru
  • 200 g mrkva
  • 200 g zeler
  • 200g petržlen
  • 1ks pór
  • 1 veľká cibuľa
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie, kari, rozmarín, čili korenie

Takto pripravené naložené mäso môžete pred pečením sprudka opiecť na panvici, aby sa zatiahlo. následne ho dáme do misy na pečenie v ktorej máme pripravenú očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu a bylinky. Podlejte ho vínom a časťou vývaru a pečte prikryté asi 1,5 - 2 hodiny. Postupne podlievajte vývarom. Pečieme na 160 stupňov. Pred koncom, keď je mäso mäkké, zvýšte teplotu na 200 stupňov a povrch už bez pokrievky zapečte do zlatova. Servírujte ozdobené bylinkami.

thumb pecene jahna