Mäso umyte a osušte. Rozmarín nasekajte spolu s cesnakom. Zmiešajte v miske asi s olejom, soľou a čiernym korením. Marinádu naneste na mäso. Ideálne je mäso mať naložené deň vopred.
Suroviny na 4 porcie
- 700 - 800 g jahňacie stehno
- 2 rozmarín
- 5 strúčikov cesnaku
- 200 ml suchého bieleho vína
- 200 ml mäsového vývaru
- 200 g mrkva
- 200 g zeler
- 200g petržlen
- 1ks pór
- 1 veľká cibuľa
- čerstvé bylinky
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie, kari, rozmarín, čili korenie
Takto pripravené naložené mäso môžete pred pečením sprudka opiecť na panvici, aby sa zatiahlo. následne ho dáme do misy na pečenie v ktorej máme pripravenú očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu a bylinky. Podlejte ho vínom a časťou vývaru a pečte prikryté asi 1,5 - 2 hodiny. Postupne podlievajte vývarom. Pečieme na 160 stupňov. Pred koncom, keď je mäso mäkké, zvýšte teplotu na 200 stupňov a povrch už bez pokrievky zapečte do zlatova. Servírujte ozdobené bylinkami.