cicerJe to dokonalá strukovina, ktorá blahodarne pôsobí pre naše telo. Už v minulosti poznali ľudia rôzne strukoviny, z ktorých si pripravovali rôzne druhy jedál. Ako aj iné strukoviny aj Cícer obsahuje mnoho vlákniny.

 Vláknina je vysoko prospešná pre náš žalúdok a jeho trávenie a blahodarný chod nášho tráviaceho traktu. Obľúbená potravina vegetariánov a Talianov. Voláme ho aj Rímsky hrach a to najmä kvôli svojmu tvaru, pretože sa na hrášok podobá len Cícer je o niečo väčší .

Ľudia ho poznajú od pradávna. Používa sa už viac ako 7-tisíc rokov. Už v tom období patril medzi najobľúbenejšie potraviny stredovýchodu. Hovorí sa že pochádza z dnešného Turecka. Cenovo je veľmi prístupný, keďže jedno balenie je vo veľkosti cca 400g a jeho cena sa pohybuje cca okolo 2€. No čo je hlavné, pomáha to nášmu organizmu. Odporúča sa konzumovať pri problémoch s trávením ale i ako prevencia.
Má výbornú chuť je jemná priam až oriešková.

VÝHODY:

  • Nenafukuje
  • Rýchlo stráviteľný
  • Ľahký na žalúdok
  • Vysoká hodnota bielkovín

OBSAHUJE:

a) sacharidy
b) bielkoviny
c) vlákninu
d) horčík
e) draslík
f) vápnik
g) vitamín E
h) a mnoho iných prospešných látok



VEDELI STE ŽE ???

  1.  Hovorí sa že hodnotami dokáže nahradiť aj mäso.
  2.  Udržuje pokožku hladkú, jemnú až priam vláčnu.
  3.  Pôsobí na zníženie cholesterolu v krvi.
  4.  Vynikajúci antioxidant
  5.  Jedna z najzdravších surovín
  6.  Napomáha erekcii
  7.  Môžu ju konzumovať i tehotné ženy

 

Zdroj FOTO: pixabay.com