športova mikinaPri výbere aktívneho oblečenia na cvičenie musíte zvážiť omnoho viac vecí, ako len váš pocit v danom kúsku, keď si ho na seba oblečiete v šatni. Iste, mikina je teplá a pohodlná, no možno sa v nej budete pri kardio tréningu zbytočne zahrievať alebo vás pri zdvíhaní činiek bude zbytočne obmedzovať. Oblečenie na cvičenie by malo fungovať tak dobre, ako vyzerá. Ako si teda vybrať skvelú mikinu vhodnú na cvičenie?

Aké oblečenie je najlepšie na cvičenie?

Pri hľadaní oblečenia na cvičenie by ste vo všeobecnosti mali zvážiť dva hlavné faktory – odvádzanie vlhkosti a priedušnosť. Váš pocit v danom oblečení a strih sú tiež dôležité, ale najdôležitejším faktorom je v tomto prípade funkčnosť. Je potrebné vedieť, čo tkanina robí, keď je vlhká alebo úplne mokrá. Napríklad, ak tkanina odoláva absorpcii, väčšinou dobre odvádzajúca vlhkosť. Naopak, bavlnené mikiny vlhkosť absorbujú a stávajú sa ťažkými a vlhkými, čo počas cvičenia nie je ideálne.
Priedušnosť zase určuje, ako ľahko vzduch prechádza tkaninou. Priedušné látky umožňujú únik horúceho vzduchu, zatiaľ čo pevnejšie úplety udržujú teplý vzduch blízko vášho tela. Prvý druh je ideálny pre teplé počasie, zatiaľ čo druhý je ideálny pre chladnejšie teploty.

Aký materiál športovej mikiny zvoliť?

Ak teda existuje jedna kľúčová vlastnosť, na ktorú by ste sa pri výbere novej pánskej mikiny https://answear.sk/k/on/oblecenie/mikiny mali zamerať, je to určite materiál. Vo všeobecnosti máte na výber z dvoch materiálov. Prvým je zmes polyesteru a bavlny, čo je perfektná kombinácia pre fitness mikiny. Tkanina odvádza pot a udrží vás pri tréningu v suchu. Navyše po opratí rýchlo schne, čo vám uľahčuje život. Niektoré dokonca obsahujú elastan, takže sú aj dostatočne pružné a nebudú vás obmedzovať v pohybe. Druhým materiálom je 100 % bavlna. Ide o pohodlnú mikinu, ktorá zahreje a je hebká. Bavlna bude vaším dokonalým spoločníkom, ak sa chcete cítiť pohodlne pred alebo po tréningu.

farba oblečenia

Akú farbu mikiny zvoliť?

Výber farby do značnej miery závisí od vášho vkusu a nemá vplyv na vaše pohodlie. Ak máte radi štýlové kúsky, pokojne stavte na farby, ktoré sú momentálne trendy. Rozhodne sa ale vyhnite svetlým farbám, na ktorých sa objavujú škvrny od potu. Lepšie sú určite tmavšie odtiene, preto radšej stavte na čiernu, tmavomodrú, khaki alebo bordovú.

Aký strih pánskej mikiny zvoliť?

Mali by ste zvoliť voľný strih alebo radšej mikinu, ktorá je o niečo priliehavejšia? Názory sú v tomto smere rozdielne. Niektorí páni sa chcú vyhnúť streetwear štýlu, a tak nosia vypasovanú mikinu. Iní naopak tento štýl milujú a nadrozmerné modely sú pre nich pri cvičení alfou a omegou. Nech už zvolíte akýkoľvek strih, dôležité je, aby vás pri cvičení neobmedzoval, a aby ste sa cítili počas nosenia mikiny pohodlne.

Zvoliť mikinu s kapucňou alebo bez?

Páni citlivejší na chlad pravdepodobne ocenia mikinu s kapucňou. Tá je skvelá najmä na outdoorové športy. V prípade indoorového cvičenia je aj z hľadiska bezpečnosti určite lepšia klasická mikina bez kapucne. Kapucňa vám tak nebude prekážať, keď budete napríklad ležať na podložke, behať alebo skákať. Je tiež praktickejšia, ak cvičíte so vzpieračskou tyčou a položíte si ju na ramená. Oceníte aj to, že je menšia, a tak sa vám jednoduchšie zmestí do športového batohu https://answear.sk/k/on/doplnky/ruksaky.

Reklamný článok
Zdroj foto: envato

ZDIEĽAJTE NÁS