plet domaca maska vyroba

Občas je dobré vymeniť bežné kozmetické produkty za tie, ktoré si hravo vyrobíte doma. Domáce masky pre suchú alebo problematickú pleť si ľahko vyrobíte.

Domáce masky majú veľkú výhodu v tom, že si sami môžete namiešať ingrediencie podľa toho, čo vaša pleť potrebuje. Je dobré si občas dať prestávku od bežných kozmetických prípravkov, ktoré obsahujú chemické látky a môžu pleť alebo vlasy nadmerne zaťažiť.

Pleťové masky rozlišujeme podľa toho, či ztuhnú a zaschnú alebo naopak odovzdajú pokožke vodu. Tie, čo zaschnú majú pílingový účinok, pretože obsahujú aj drobné čiastočky. Po použití masiek, ktoré hydratujú je pleť svieža.


Mandľovo – kávová pílingová maska

Maska je vhodná pre suchú a starnúcu pleť. Vyrába sa z mandľového oleja a mletej kávy. Olej pleť hydratuje a vyživuje a chráni ju tak pre vysychaním. Káva zase pomôže odstrániť drobné nečistoty. Maska sa vyrobí tak, že sa zmiešajú 3-4 čajové lyžičky mandľového oleja s 3 čajovými lyžičkami mletej kávy. Masku si na tvár naneste krúživými pohybmi a vmasírujte ju. Nechajte na pár minút pôsobiť a umyte ju z tváre.


Uhorkovo – avokádová maska pre suchú pleť

Táto maska je výborná na hĺbkovú hydratáciu a zabojuje aj proti vráskam. Na prípravu budete potrebovať šalátovú uhorku, ktorú nastrúhajte. Vezmite zrelé avokádo, vyberte dužinu a rozpučte ju. K nastrúhanej uhorke by sa malo pridať rovnaké množstvo avokáda. Premiešajte túto zmes a naneste na pleť.

pletova maska ako vyrobit

Škoricovo – medová maska na mastnú pleť s vyrážkami

Problematickej pleti môže pomôcť aj med či škorica alebo ideálne maska z týchto ingrediencií. Obe majú protizápalové účinky a antibakteriálne účinky. Masku si vyrobíte zmiešaním dvoch polievkových lyžíc medu a pol lyžičkou mletej škorice. K zmesi pridajte čajovú lyžicu kokosového oleja a všetko premiešajte. Masku naneste na pleť a nechajte pôsobiť zhruba 10 minút. K maske môžete pridať aj zopár kvapiek čajovníkového oleja, ktorý je účinným pomocníkom v boji proti akné.

Prečítajte si aj:

autor: redakcia
foto: pexels.com

ZDIEĽAJTE NÁS