pupavove listyMladé listy, ktoré ešte neobsahujú mlieko, obsahujú  vysoké množstvo vitamínu C a mnoho iných zdraviu prospešných látok, preto sa využívajú do jarných šalátov. Jarný šalát z púpavy je vhodný aj pre diabetikov, pre obsah inulínu. Púpavu treba dôkladne prežuť, aby sa lepšie strávila, a využili sa všetky jej prospešné látky.


Čo potrebujete:

  • čerstvú púpavu
  • cibuľu (môžete použiť jarnú aj s vňaťou)
  • citrónovú šťavu
  • olivový olej lisovaný za studena
  • koreniny podľa chuti (kurkuma, čierne korenie...)
  • morská soľ
  • biely jogurt (kyslá smotana)

Očistenú púpavu a cibuľu nadrobno nakrájajte. Pridajte šťavu z citróna a za polievkovú lyžicu olivového oleja. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Ak použijete kurkumu tá pridá šalátu ešte na horkosti.

Základný šalát a je vhodný na priamu konzumáciu.
Pre zmenu chuti a doplnenie, môžete primiešať biely jogurt alebo kyslú smotanu, šalát zjemní a čiastočne zredukuje horkosť púpavy.

 

Rebecca

 

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame