Aj vy kupujete majonézu s pridanými farbivami, chemickými a konzervačnými látkami? Čo tak vyskúšať podstatne zdravšiu verziu majonézy, ktorú si pripravíte doma za pár sekúnd?
Finančne vás nevyjde drahšie, ale určite je zdravšia ako hotová v pohári z obchodu.
Pozor - všetky nižšie uvedené ingrediencie musia mať rovnakú teplotu.
Čo potrebujete:
- 1 dcl mlieka
- 2 dcl slnečnicového oleja
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- soľ
- korenie
- cukor podľa chuti
Všetky ingrediencie vložte do nádoby a šľahajte do zhustnutia ponorným tyčovým mixérom. Celá výroba trvá asi 20 - 30 sekúnd.
Hotová hustá majonéza je pripravená k ďalšiemu upotrebeniu, je to úplne jedno, či ju použijete na výrobu tatárskej omáčky, alebo do zemiakového šalátu vhodná je všade. Nemusíte mať obavu, že sa rýchlo znehodnotí, nedávali ste tam vajce, tak v chlade určite vydrží do skonzumovania pripraveného pokrmu.
Tip: ak chcete mať majonézu zlatistej farby, ako so samých žĺtkov, tak pridajte trošku kurkumy a výsledok bude, majonéza žltá ako od babičky.
Rebecca