tekvicova polievka 02Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu. Počas sezóny odporúčame využiť tento skvelý plod na lahodnú polievku.

 

Potrebujeme: 

1 ks tekvica hokkaido
1 ks cibuľa
1 mrkva
1 petržlen

4 PL olivový olej
1 PL maslo
zeleninový vývar
smotana
soľ, čierne korenie

tekvicova polievka 01

V hrnci zohrejeme olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu ktorú orestujeme, pridáme umytú, na kúsky pokrájanú tekvicu aj so šupkou a znova ju 5 minút restujeme. Keď ju máme orestovanú, zalejeme ju horúcim vývarom dochutíme, osolíme, okoreníme, pridáme štipku a varíme, kým nie je tekvica, mrkva a petržlen mäkká. Uvarenú zmes rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie, prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom alebo kyslou smotanou. Ak máte radi, môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka.