kider rezyMnohé z nás z času na čas "prepadá mlsná". Ako a čo si zamlsať, aby sa to nepodpísalo na postave?
No predsa riešením je aj tzv. Kinder mliečny rez, ktorý nie je "nadupaný" tukom a zbytočným cukrom a predsa je po chuťovej stránke výborný.

Predstavíme vám dve verzie tohto lákavého a v podstate aj zdravého rezu.

 

Prvá verzia je o niečo chutnejšia ale zároveň aj kaloricky bohatšia


Čo potrebujete

na cesto:

  • 6 ks vajce
  • 8 PL cukru
  • 2 PL oleja
  • 4 PL vody
  • 10 PL polohrubej múky
  • 4 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva (príp. sódy bikarbóny)

na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu (vedierko z Lídlu)
  • 300 ml kyslej smotany
  • 1 vanilínový cukor
  • 4 PL práškového cukru

Žĺtky s cukrom vymiešajte do peny, pridajte olej a vodu, primiešajte múku s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec do cesta opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Cesto si rozdeľte na dva plytké plechy vystlaným papierom na pečenie, pečte pri teplote 180°C cca 15 minút. Po upečení papier s cestom na chvíľku preložte na vlhkú utierku, papier z upečeného plátu ide lepšie odstrániť.
Plnku pripravíte postupným zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií. Na vychladnutý upečený plát natrite plnku a prikryte druhým plátom.
Aspoň dve hodiny nechajte stuhnúť v chladničke.

 

kinder rez

 

Druhá verzia je naozaj podstatne chudobnejšia nie len na kalórie, ale aj na suroviny. Túto verziu preferujú najmä ľudia, ktorí sa snažia znížiť svoju telesnú hmotnosť a neodolajú "koláčiku", alebo aj tí ktorí majú rôzne intolerancie na potraviny. Je to v podstate zdravá verzia koláčika.


Potrebujete

na cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 PL kakaa (lepšie je holandské)
  • 1 PL škrobovej múčky (môže, ale nemusí byť)
  • 1 - 2 PL medu

na plnku:

  • 500 g jemného tvarohu (vedierko z Lídlu)
  • 1 - 2 PL medu
  • na dochutenie vanilka zo struku, príp. pár kvapiek citrónovej šťavy (nie je podmienkou)

Žĺtky s medom vymiešajte do peny, pridajte kakao a škrobovú múčku, nakoniec vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov. Hmotu vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri 180°C cca 15 min.

Po upečení odstráňte papier. Plát prekrojte na polovicu. Na jednu časť naneste plnku tj vymiešaný tvaroh s medom a prikryte druhou častou plátu.
Nechajte v chladničke stuhnúť a môžete krájať a podávať.

 

Rebecca