hliva ustricovaHlivu dôkladne očistiť, nakrájať na rezance a dobre prepláchnuť vodou. Cibuľu nakrájať nadrobno a speniť na oleji do sklovitá. K cibuli pridajte pripravenú hlivu, chvíľu opražte (pustí vodu), potom posypte mletou červenou paprikou, podlejte vodou a nechajte dusiť do mäkka.

Keď je hliva udusená z múky a mlieka pripravte zátrepku. Pripravenú zmes pridajte k udusenej hlive a nechajte všetko spolu prevrieť.

 

Čo potrebujete:

  • 1/2 kg hlivy ustricovej
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 dl mlieka (smotana na varenie)
  • 1 polievková lyžica hladkej múky      
  • mletá sladká paprika
  • olej

Podáva sa s haluškami, cestovinou alebo knedľou.

 Rebecca