zalandosk zdravieastyl.sk fotoZima je časom, kedy by ste mali odložiť svoje obľúbené tenisky, balerínky alebo loafers a vytiahnuť z útrob zimných zásob čižmy, chelsea boots a ďalšie zimné topánky. Ktoré zimné topánky sú tento rok najhorúcejším trendom?

1. Gumáky (alebo tzv. wellington boots)

O čom sa túto sezónu hovorí, ako o najhorúcejšom trende? Dámska obuv v podobe gumákov z prehliadkového móla Chanel nenechala nikoho pokojne sedieť na stoličke. Ikonické logo dvojitého C zdobiace tento kúsok obuvi ste asi nečakali. Ak ešte nemáte svoje gumáky, je na čase si ich zaobstarať. Sú praktické, keďže sú vodeodolné, a navyše sú tiež veľmi pohodlné. Rozhodne ide o must-have sezóny. Vysoké gumáky budú fungovať v kombinácii s legínami a vlneným kabátom. Siahnuť ale môžete aj po členkových alebo tých na podpätku.

2. Kovbojské topánky

Topánky so špicou a hrubým podpätkom v kovbojskom štýle sprevádzajú módny svet od jari až do zimy. Dizajnéri tento rok predstavili širokú škálu najrôznejších topánok, pri ktorých využili westernové prvky ako dlhá špica, šikmý podpätok alebo prešívaného vzoru. Skvelo sa budú kombinovať so skinny džínsami a blejzrom alebo s mini šatami na večer, ak sa chystáte na oslavu či párty.

3. Lesklé topánky

Kožené čižmy s vysokým leskom od podpätku až po vrch topánky, a ešte v metalických farbách tento rok hlásia návrat. Na prehliadkach Loewe či Proenza Shouler ste ich mohli vidieť v žiarivých červených odtieňoch, iný, napríklad ako Givenchy, stavili skôr na strečovú jahňaciu kožu, aby dosiahli obtiahnutého efektu. Vyskúšajte ich v kombinácii rifľoviny, a najlepšie tzv. denim-on-denim look bude s týmito topánkami vyzerať dokonale.

4. Čižmy nad kolená

Čižmy nad kolená už by sa mohli radiť aj k základným kúskom, ktoré majú mnohí vo svojich šatníkoch. Nie sú tak novým objavom. Túto sezónu im však dizajnéri vtelili novú silu. Etro ich napríklad zvolilo zo semišu, Fendi sa rozhodlo pre tzv. negative space podpätok. Obujte ich k sukni alebo nohaviciam cullotes. Do chladného počasia potom stačí pridať len hrubý sveter a zima si na vás netrúfne.

5. Nakrčené čižmy

Čižmy, ktoré vyzerajú, že vám sú veľké, akoby padajú z nohy a vytvárajú tak nakrčený dojem, sú jedným z trendov, ktoré si zamilujete. Tieto čižmy nielen, že skvelo vyzerajú, ale udržia vás aj v teple. Tento štýl dominoval na mnohých prehliadkových mólach od Isabel Marant až po Tibi. Skúste ich v kombinácii s veľkou taškou a semišovými košeľovými šatami.

Reklamný článok
Foto: Unsplash.com

ZDIEĽAJTE NÁS