mokasinyMokasíny sú veľmi žiadanou topánkou. Milujeme ich najmä pre ich vzhľad a maximálny komfort, ktorý ponúkajú. Správne zvolené mokasíny vám poskytnú jedinečný nádych jednoduchosti a sofistikovanosti. Ako ich teda nosiť v lete?

Nájdite svoj vysnený kúsok

Aby ste mohli vytvoriť skvelé outfity, potrebujete k tomu najskôr skvelé topánky. Dámske mokasíny na trhu nájdete v obrovskom množstve rôznych strihov a farieb. Stačí sa poobzerať po overených predajcoch obuvi, ako je napríklad CCC, ktorí ponúkajú vo svojich kamenných a internetových obchodoch široký sortiment dámskych mokasín. Následne si zvoľte strih, ktorý sa vám páči a perfektne vám sedí. V topánkach by ste sa mali cítiť pohodlne, nemali by vás nikde tlačiť. Môžete si vybrať základný kúsok z pravej kože alebo semišu. Materiál, ktorý si vyberiete, by mal správne odrážať váš vkus a mal by sa dobre kombinovať s vaším outfitom. Semiš je najlepší materiál pre mokasíny, pretože dobre sedí a je ľahký. Dodá tiež vašej topánke noblesný a letný nádych, zatiaľ čo klasická koža bude pôsobiť viac odvážne, a možno sa o niečo viac hodí na jarné a jesenné dni. Zvoliť si môžete mokasíny s kamienkami, prackami, alebo inými zaujímavými ozdobami. Mokasíny sú vo všeobecnosti veľmi jednoduché topánky, no ak si vyberiete ten správny pár, môžu vám dodať sofistikovaný a elegantný vzhľad.


Na farbe záleží

Vyberte si pre svoj pár dámskych mokasín tradičnú letnú farbu. Môžete si tiež vybrať kombináciu dvoch alebo viacerých farieb, avšak berte ohľad na to, že viacfarebné mokasíny budete pravdepodobne môcť kombinovať iba s monochromatickými outfitmi. Farba materiálu by sa mala dobre kombinovať s tradičnými letnými farbami, ako je kráľovská modrá, tyrkysová, oranžová, biela alebo akákoľvek iná farba, ktorú v lete často nosíte. Pri výbere farby dbajte aj na to, aby dobre ladila s farbou materiálu. Niektoré farby koži jednoducho príliš nesvedčia a dokážu tieto noblesne vyzerajúce topánky zdegradovať. Mali by ste si dať pozor aj na farbu stielky, šitia a ručného švu, pretože to bude mať vplyv na výsledný vzhľad topánky.


Kombinujte a hrajte sa

Móda prichádza a odchádza, ale mokasíny tu s nami neustále zostávajú. Tradičné mokasíny k nám prišli od severoamerických Indiánov. Poznáme ich najmä ako mäkké kožené topánky bez opätku, ktoré sa dajú pohodlne nosiť takmer na každú príležitosť. Môžete ich taktiež zakomponovať do mnohých štýlov a v dnešnej dobe, kedy ich na trhu nájdeme v skutočne širokej škále odtieňov, a moderného dizajnu sa stávajú topánkami, ktoré jednoducho musíte mať (a budete ich milovať). Napríklad kombinácia mokasín s ležérnou džínsovinou s elegantným jednoduchým dizajnom nikdy nemôže dopadnúť zle. Spolu s dlhým blejzrom prehodeným cez plecia budete vyzerať naozaj šik. Ak chcete tento vzhľad posunúť ďalej, vymeňte modrý denim za biele džínsy a vytvoríte outfit, ktorý bude pôsobiť naozaj elegantne. Mokasíny, bez ohľadu na farbu, vyzerajú skvelo v kombinácií so svetlými a bielymi odtieňmi. Od svetlej ružovej až po detskú modrú, tieto zasnené odtiene rozžiaria váš vzhľad. Vyskúšajte tiež napríklad kombináciu mokasín a bielych šiat. Prípadne rozmýšľate, čo si obliecť na jarný piknik? Čo tak spojiť ľanovú kombinézu so stiahnutým pásom s béžovými mokasínami. Spolu so širokým slameným klobúkom budete vyzerať noblesne a šik s minimálnou námahou. Dámske mokasíny sa perfektne hodia aj do vašich boho outfitov. Tieto topánky so štipkou pôvodných kmeňových vibrácií dodajú každému outfitu originálny bohémsky nádych. Či už ich spojíte s etnickým pončom alebo žiarivými patchworkovými šatami, budete vyzerať rovnako vkusne.

Reklamný článok

ZDIEĽAJTE NÁS