Brokolicu rozoberte, umyte, ružičky odkrojte z hlúbikov. Brokolicové hlúbiky ošúpte (tvrdšie časti nepoužívajte), nakrájajte ich na tenké plátky a poduste na masle s troškou vody a s nakrájanou cibuľou, potom rozmixujte. Zemiaky nakrájajte na malé kocky, varte.
Pred dovarením, pridajte prichystané ružičky brokolice a rozmixované hlúbiky s cibuľou. Dovarte. Keď je zelenina mäkká, pridajte smotanu a krátko povarte. Dochuťte muškátovým orieškom a soľou.
Čo potrebujete:
- brokolicu
- zemiaky
- cibuľu
- maslo
- smotanu na varenie (môže byť aj šľahačková, tá je s väčším obsahom tuku)
- muškátový oriešok
- soľ
- petržlenovú vňať
Na tanieri pridajte čerstvú petržlenovú vňať prípadne opražené pečivo a môžete podávať.
Rebecca