Cícer treba cez noc namočiť do hrnca s vodou. Polievka má vynikajúcu chuť, ktorú si s ničím iným nezameníte.
Potrebujeme:
- 200 g suchého cíceru
- 3 zemiaky
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 1 kúsok stopkového zeleru
- 1 lístok čerstvého ligurčeku
- 2 PL slnečnicového oleja
- 1 KL mletej červenej papriky
- ½ KL mletého čierneho korenia
- soľ
Nasledujúci deň vodu vymeňte a dajte variť s cícerom až kým nezovrie – potom ju opäť vymeňte za 1,5 litra čerstvej. Varte približne 45 minút, posoľte a okoreňte. K cíceru potom pridajte cibuľu, nakrájané zemiaky a petržlen a nechajte variť ďalších 15 minút. Na malej panvici rozohrejte olej a nastrúhajte doň mrkvu, ktorú opečte, posypte mletou červenou paprikou a pridajte k cíceru. Polievku ešte chvíľu povarte a odstavte. Napokon pridajte čerstvý ligurček a stopkový zeler.
autor: redakcia
foto: pixabay.com