cicerova-polievkaCícer treba cez noc namočiť do hrnca s vodou. Polievka má vynikajúcu chuť, ktorú si s ničím iným nezameníte.

Potrebujeme: 

  • 200 g suchého cíceru
  • 3 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1 kúsok stopkového zeleru
  • 1 lístok čerstvého ligurčeku
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 KL mletej červenej papriky
  • ½ KL mletého čierneho korenia
  • soľ

Nasledujúci deň vodu vymeňte a dajte variť s cícerom až kým nezovrie – potom ju opäť vymeňte za 1,5 litra čerstvej. Varte približne 45 minút, posoľte a okoreňte. K cíceru potom pridajte cibuľu, nakrájané zemiaky a petržlen a nechajte variť ďalších 15 minút. Na malej panvici rozohrejte olej a nastrúhajte doň mrkvu, ktorú opečte, posypte mletou červenou paprikou a pridajte k cíceru. Polievku ešte chvíľu povarte a odstavte. Napokon pridajte čerstvý ligurček a stopkový zeler.

autor: redakcia
foto: pixabay.com

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame