thumb babovka ovocieNajskôr si pripravte tvarohovú plnku dôkladným vymiešaním všetkých ingrediecií. Tak isto zarobte cesto okrem kakaa. Táto bábovka je bezvaječná. Jednu tretinu pripraveného cesta odoberte, vmiešajte kakao a pridajte 2 lyžice smotany alebo mlieka.

Do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy najskôr nalejte polovicu svetlého cesta, potom prilejte polovicu z tmavého cesta, na tieto dve vrstvy cesta pridajte zarobenú tvarohovú plnku. Na tvaroh naukladajte polovičky marhúl zalejte najskôr tmavým a potom bledým cestom.

Formu vložte do vopred vyhriatej rúry na 175°C a pečte asi 60 minút (treba vyskúšať drevenou špajdlou).

Upečenú bábovku nechajte vo forme vychladnúť a až potom ju vyklopte.

  

Čo potrebujete:

na cesto:

  • 30 dkg polohrubej múky
  • 15 dkg kryštálového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 12 dkg rozpusteného masla
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 dcl mlieka

na prípravu tvarohu:

  • 25 dkg tvarohu
  • 1 dcl smotany alebo mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilínový cukor
  • kryštálový cukor podľa chuti

ešte potrebujete:

  • čerstvé marhule alebo marhuľový kompót
  • 1 až 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice smotany alebo mlieka

 Rebecca