papardele mPrinášame jeden recept aj pre milovníkov cestovín a talianskej kuchyne.
Je veľmi rýchly a naviac veľmi chutný. 

 

Halloumi je polotvrdý sýr vyrábaný prevážne v Grécku. Je vhodný na pečenie či grilovanie

 

Potrebujeme:

  • 250 g pappardelle
  • 250 g šampiňóny čerstvé
  • 200g syr halloumi
  • 2 PL olej olivový
  • 1 PL maslo
  • 1 ks cibuľa
  • 200 ml smotana na varenie
  • 1 ks tavený syr
  • parmezán
  • čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka
  • soľ, korenie čierne mleté


 

Postup :

Na väčšej panvici opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita. Pridáme pokrájané šampiňóny a podusíme.  Dochutíme soľou a korením. Keď máme šampiňóny udusené prilejeme smotanu, zavavaríme a pridáme tavený syr. Dobre premiešame, povaríme a odstavíme. Pridáme za hrsť nastrúhaného parmezánu, premiešame a omáčku máme pripravenú.

Medzitým si uvaríme cestoviny. Odporúčame použiť kvalitné talianske, alebo kto má čas tak domáce cestoviny.

Cestoviny neprevaríme, najlepšie sú al dente. Vhodné sú pappardelle alebo tagliatelle. Cestoviny pridáme k pripravenej omáčke, premiešame a prehrejeme.

Medzitým si dozlatista opečieme na panvici s olejom na na kúsky pripravený syr halloumi z oboch strán asi tak 1 minútu. Hotový poukladáme na naservírované cestoviny.  

Nakoniec poriadne posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou.