Na oleji speňte cibuľu, pridajte pokrájanú hlivu. Osoľte, zasypte rascou, paprikou a poduste. Keď sa voda z hlivy odparí, pridajte múku, opražte a potom zalejte studenou vodou. Takto prichystanú hlivu neustále miešate, až dovtedy pokiaľ šťava bude úplne hladká.

thumb hlivovy gulas

Nakoniec pridajte prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a paradajkový pretlak. Dochuťte korením a majoránkou. 

Čo potrebujete:

  • 1/2 kg hlivy ustricovej
  • 1 lyžica  oleja
  • cibuľa
  • červená mletá paprika
  • soľ
  • 3 lyžice hladkej múky
  • cesnak
  • paradajkový pretlak
  • rasca
  • korenie
  • majoránka

Podáva sa ako klasický kotlíkový guláš s chlebom alebo pečivom.

 

 Rebecca

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame