zapekaný karfiolKarfiol vopred nepredvárajte, pripravuje sa v surovom stave.

Vajcia rozšľahajte s troškou vody, pridajte múku. Múky iba toľko, aby vzniklo hladké cesto, nemá byť ani riedke ani husté.

Rozobratý a očistený karfiol posoľte, namočte v pripravenom cestíčku a obaľte v strúhanke.

Na dno pekáča položte silikonovú fóliu, ak fóliu nemáte, tak dno pekáča pokropte olejom, pripravený a obalený karfiol ukladajte vedľa seba. Pred vložením do rúry karfiol môžete pokropiť olejom.

 

Takto pripravený karfiol vložte do vopred vyhriatej rúry a zapečte. Asi po štvrť hodine karfiol otočte a dopečte do zlatova.

 

Čo potrebujete:

  • 1 karfiol očistený a rozobratý na ružičky
  • 3 vajcia
  • hladká muka
  • strúhanka
  • 2 - 3 lyžice oleja
  • soľ

Servíruje sa ako klasický vysmážaný karfiol v trojobale so zemiakmi a šalátom.

 Rebecca

 

ZDIEĽAJTE NÁS