Karfiol vopred nepredvárajte, pripravuje sa v surovom stave.
Vajcia rozšľahajte s troškou vody, pridajte múku. Múky iba toľko, aby vzniklo hladké cesto, nemá byť ani riedke ani husté.
Rozobratý a očistený karfiol posoľte, namočte v pripravenom cestíčku a obaľte v strúhanke.
Na dno pekáča položte silikonovú fóliu, ak fóliu nemáte, tak dno pekáča pokropte olejom, pripravený a obalený karfiol ukladajte vedľa seba. Pred vložením do rúry karfiol môžete pokropiť olejom.
Takto pripravený karfiol vložte do vopred vyhriatej rúry a zapečte. Asi po štvrť hodine karfiol otočte a dopečte do zlatova.
Čo potrebujete:
- 1 karfiol očistený a rozobratý na ružičky
- 3 vajcia
- hladká muka
- strúhanka
- 2 - 3 lyžice oleja
- soľ
Servíruje sa ako klasický vysmážaný karfiol v trojobale so zemiakmi a šalátom.
Rebecca