Kyslú kapustu sceďte z vody (kapustnice) cez sitko, nakrájajte na menšie kúsky. Červenú repu nakrájajte na tenké rezance prípadne nastrúhajte na hrubšom strúhadle, cibuľu na tenké pásiky nie príliš nadrobno, chren nastrúhajte najemno, môžete použiť aj sterilizovaný.
Pripravenú zeleninu zmiešajte, pridajte smotanu, pokiaľ sa vám bude zdať málo vláčny pridajte biely jogurt a dochuťte soľou.
Čo potrebujete:
- 40 dkg červenej repy
- 20 - 30 dkg kyslej kapusty (podľa chuti)
- 1 - 2 lyžice nastrúhaného chrenu
- 1 väčšia cibuľa
- 1 kyslá pochúťková smotana
Podáva sa samostatne s pečivom, alebo pri redukčnej diéte ako obed (večera) k vareným zemiakom.
Rebecca