pupavaRastlinu treba zbierať na čo menej znečistenom mieste, napríklad v lese, na lúke alebo záhrade, ďalej od znečistených a zaprášených ciest . Vyberajte si mladú a čistú rastlinku, očistíte ju od hliny a trávy už pri zbere. Púpavu premyte pod studenou tečúcou vodou, nechajte odkvapkať a potom ju nadrobno nakrájajte do šalátu.


Čo potrebujete:

  • čerstvé listy púpavy
  • cibuľku
  • olivový olej lisovaný za studena
  • citrónovú šťavu
  • sherry paradajky
  • 1 červenú papriku
  • balzamikový ocot

Očistenú púpavu nakrájajte nadrobno, cibuľu a červenú papriku na pásiky, sherry paradajky na štvrtinky. Paradajky dodajú šalátu veľmi dobrú chuť a šťavu, preto ich môžete dať i vo väčšom množstve. Pridajte šťavu z citróna, olivový olej a na dochutenie trošku balzamikového octu.

Všetko dobre premiešame, nechajte chvíľku odležať a podávajte.

 

 Rebecca