brokolicaOčistenú brokolicu a papriku nakrájajte na drobné kúsky. Na polovici oleja speňte cibuľu, pridajte na plátky nakrájaný cesnak, zeleninu, paradajkový pretlak a saturejku.

Všetko spolu krátko osmažte, potom podlejte troškou horúcej vody a poduste. Keď je zelenina mäkká, vodu odparte bez prikrývky takmer do sucha

Dochuťte soľou a vychladnuté spolu so zemiakom pomeľte a mäsovom mlynčeku, alebo dobre pretláčajte vidličkou prípadne pretláčacím drôtom na zemiakovú kašu.

 

Čo potrebujete:

  • 1 menšiu brokolicu
  • 1malú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 80 g paradajkového pretlaku
  • 1 čerstvú zelenú papriku
  • 1 veľký uvarený zemiak
  • saturejku
  • 50 g slnečnicového oleja
  • soľ
  • petržlenovú vňať na ozdobu

Nátierku podávajte na celozrnnom chlebe a ozdobte nasekanou petržlenovou vňatkou.
Druhým variantom podávania je, že pripravené natreté chlebíky môžete zapiecť ako hrianky, alebo posypané tvrdým nastrúhaným syrom.

 Rebecca

 

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame