Očistenú brokolicu a papriku nakrájajte na drobné kúsky. Na polovici oleja speňte cibuľu, pridajte na plátky nakrájaný cesnak, zeleninu, paradajkový pretlak a saturejku.
Všetko spolu krátko osmažte, potom podlejte troškou horúcej vody a poduste. Keď je zelenina mäkká, vodu odparte bez prikrývky takmer do sucha
Dochuťte soľou a vychladnuté spolu so zemiakom pomeľte a mäsovom mlynčeku, alebo dobre pretláčajte vidličkou prípadne pretláčacím drôtom na zemiakovú kašu.
Čo potrebujete:
- 1 menšiu brokolicu
- 1malú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 80 g paradajkového pretlaku
- 1 čerstvú zelenú papriku
- 1 veľký uvarený zemiak
- saturejku
- 50 g slnečnicového oleja
- soľ
- petržlenovú vňať na ozdobu
Nátierku podávajte na celozrnnom chlebe a ozdobte nasekanou petržlenovou vňatkou.
Druhým variantom podávania je, že pripravené natreté chlebíky môžete zapiecť ako hrianky, alebo posypané tvrdým nastrúhaným syrom.
Rebecca