Kto by nepoznal klasickú šošovicovú polievku? Tento tradičný recept si ľahko pripravíte ja vy.
Potrebujete
- 300 g sušenej šošovice
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 ks veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne celé korenie, celá rasca, kurkuma, bobkový list
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- kyslá smotana
- petržlenová vňať
Nechajte šošovicu cez noc, aby napučala v studenej vode. Na druhý deň pred pred varením vodu zlejte. Dajte šošovicu do hrnca a zalejte aby bola celá pod vodou a ostalo ešte približne 10 cm nad jej povrchom. Pridajte soľ, čierne korenie, celú rascu, kurkumu a bobkový list. Hrniec zakryte a nechajte variť.
Nakrájajte cibuľu na drobné kúsky, nechajte ju opražiť na olivovom oleji a pridajte cesnak. Potom obe pridajte do polievky. Ak je polievka ešte hustá, dolejte vodu a ďalej varte. Polievku môžete na záver ozdobiť lyžicou smotany prípadne pridať petržlenovú vňať.
autor: redakcia
foto: pixabay.com