Hlivu nakrájajte, mierne podlejte vodou a poduste. Takto pripravenú sceďte a pomeľte. Žemle namočte v mlieku, vytlačte a pridajte k pripravenej hlive. Cibuľu speňte na oleji a pridajte do zmesi. Osoľte, dochuťte korením, pridajte vajce a prelisovaný cesnak.

hliva na fasirky

Zmes podľa potreby zahustíte ovsenými vločkami prípadne strúhankou. Sformujete fašírky, ktoré obaľujete v strúhanke a vysmážate na oleji.

Čo potrebujete:

  • ½ kg hlivy ustricovej
  • 1 cibuľu
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • mlieko
  • 1 – 2 žemle (rožky)
  • olej
  • korenie
  • majoránku
  • soľ
  • ovsené vločky

 Podáva sa so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

Rebecca

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame