karfiol v_syrovej_omackeV osolenej vode uvaríte karfiol do polomäkka. Pokiaľ sa karfiol varí, spravte si zápražku z masla a múky. Pridajte do nej nastrúhaný syr. Zalejte mliekom a zmes neustále miešajte, aby sa syr rozpustil, nepripálil sa a vznikla vám hladká hustá omáčka.


Nechajte ju zovrieť, dochuťte rascou a soľou, pridajte rozdrvený bujón a nadrobno nakrájanú papriku. Ak je omáčka veľmi hustá zrieďte s vývarom karfiolu, ak ju chcete zjemniť pridajte smotanu.
Uvarený karfiol rozdeľte na menšie kúsky, poukladajte na tanier a polejte omáčkou.

  

Čo potrebujete:

  • ½ l mlieka
  • trochu  masla
  • stredne veľký karfiol
  • 1 syr z bielou plesňou
  • 1lyžicu hladkej múky na zápražku
  • ½ kocky slepačieho bujónu alebo slepačieho vývaru
  • ½ farebnej papriky
  • drvenú rascu
  • soľ

Podávajte so zemiakmi alebo s tmavým chlebom.

 

 Rebecca

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame