aplikacie fitness zdravieVydať sa na strastiplnú cestu za zdravým životným štýlom môže znieť na prvé počutie príliš náročne. V dobe moderných technológií dokáže byť práve váš smartfón prostriedkom, ktorý vám v tom pomôže.

Aby sa rok 2023 a každý ďalší po ňom stal vaším rokom zdravia, prečítajte si tipy na aplikácie, vďaka ktorým sa dostanete do úspešného cieľa.

CookBook

Nájsť receptár, v ktorom vám bude každý jeden recept vyhovovať, je niekedy naozaj nadľudská úloha. Rozmýšľali ste však už nad tým, že si zostavíte vlastnú kuchársku knihu plnú zdravých receptov presne podľa vášho gusta? Aplikácia CookBook je na toto ako stvorená. Bez ohľadu na to, či ste daný recept našli pri prehliadaní internetom alebo ho máte od vašej starej mamy, jednoducho si ho môžete zapísať do intuitívnej a prehľadnej aplikácie. Pomaly si tak vybudujete slušnú zásobu obľúbených receptov, ktoré budete mať neustále poruke. Vďaka jednoduchému filtrovaniu si môžete jednotlivé jedlá roztriediť do ľubovoľných kategórií, takže bude vyhľadávanie ešte o čosi jednoduchšie. Recepty si viete doplniť vlastnými fotografiami a do poznámky si jednoducho pridáte aj nutričné hodnoty. Pri varení nezabudnite na kvalitný obal na telefón, ktorý ho dokáže ochrániť pri nechcenom páde alebo pri ľahšom obliatí.

cookbook aplikaciaZdroj: Patrícia Lukáčová / CookBook


Kalorické tabuľky

Ak ste na poli zdravej stravy ešte len začiatočníkom a radi by ste sledovali dosahovanie nastavených cieľov, prípadne len chcete mať prehľad o vašom dennom príjme a jeho nutričných hodnotách, nainštalujte si Kalorické tabuľky. Podľa nastavených cieľov uvidíte v priebehu dňa stav plnenia jednotlivých sledovaných hodnôt, a tak budete už poobede vedieť, či by ste si mali dať na večeru niečo plné bielkovín, prípadne ešte potrebujete doplniť sacharidy alebo tuky. Výhodou je aj široké spektrum už nahratých produktov, takže vo väčšine prípadov stačí len načítať čiarový kód, zadať potrebnú gramáž a hodnoty sa automaticky vyplnia. Možnosťou je aj platené rozšírenie, ktoré vám pre inšpiráciu ponúka jedálničky iných používateľov s podobnými cieľmi ako sú tie vaše.

kaloricke tabulky aplikaciaZdroj: Patrícia Lukáčová / Kalorické tabuľky


Adidas Running

Ako už z názvu vyplýva, Adidas Running je aplikácia zameraná na zaznamenávanie behu. Primárne meria zabehnutú vzdialenosť a po dokončení aktivity ponúka podrobný prehľad vášho výkonu. V rámci svojho progresu tak môžete sledovať, ako sa postupne zlepšujete, čo vás bude motivovať k ešte lepším výkonom. Výhodou je aj možnosť nastaviť si vlastné ciele, ktoré vám budú pripomínať, že je čas ísť si zabehať. Odmenou za plnenie cieľov vám bude zlepšenie kondičky a, ktovie, možno o pár mesiacov zabehnete svoj prvý polmaratón. Motiváciou môžu byť aj pravidelné výzvy, ktorých sa môžete zúčastniť a zmerať si tak sily s ostatnými používateľmi aplikácie.

adidas running aplikaciaZdroj: Patrícia Lukáčová / Adidas Running


Headspace

K zdravému životnému štýlu neodmysliteľne patrí aj zdravá duša. So zvládaním stresu, hnevu, zlepšením spánku alebo len uvoľnením po náročnom dni vám pomôže aplikácia Headspace. Začať môžete so základnými meditáciami v ľubovoľnej dĺžke, a keď sa naučíte jednotlivé princípy meditácie, môžete si sami zostaviť svoj meditačný plán podľa toho, na ktorú oblasť v živote by ste sa radi zamerali. Meditácie sú vedené profesionálmi, ktorí vás naučia, ako správne meditovať, aby ste si chvíle strávené osamote užili naplno. Nevýhodou je len nutnosť znalosti angličtiny a predplatné, ktoré však v rodinnom balíku zoženiete za výhodnú cenu.

headspace aplikaciaZdroj: Patrícia Lukáčová / Headspace


RepCount

Ak ste sa vydali na cestu za zdravým životným štýlom a začali ste navštevovať posilňovňu, zrejme je zo začiatku ťažké udržať v hlave všetky váhy, ktoré pri jednotlivých cvikoch dvíhate. S týmto vám pomôže aplikácia RepCount. Zapísať si do nej môžete jednotlivé cviky, počet sérií, váhu, či poznámku k jednotlivej sérii. Takto budete mať celý tréning pekne pokope, čo vám pri ďalšom tréningu rozhodne pomôže. Aplikácia vám pri opätovnom nahradí cviku pri ďalšom tréningu automaticky predvyplní posledné zapísané hodnoty, a tak budete hneď vidieť, či ste sa od minulého tréningu zlepšili. Navyše, ak ste sa pri prvých tréningoch rozhodli využiť služby trénera, takto vám jednoducho ostane celý tréning pekne pokope a nabudúce to môžete vyskúšať sami.

Reklamný článok

ZDIEĽAJTE NÁS