Polievky

Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu. Počas sezóny odporúčame využiť tento skvelý plod na lahodnú polievku.

 

Svojím zložením červená repa nielenže upravuje činnosť pečene a prispieva k odstraňovaniu pečeňových toxínov, ale pomáha aj pri redukcii zvýšeného krvného tlaku, telesného tuku, pri zápche a iných črevných problémoch.

Do hrnca vložte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list. Umyté a osušené bravčové pokrájajte na kúsky spolu s údeným mäsom, pridajte spolu s vopred namočenými hubami ku kapuste. 

Očistenú a nakrájanú hlivu najskôr sparte a zlejete vodu. Do hrnca vložte olej, očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a chvíľu poduste. Pridajte hlivu, osoľte, pridajte rascu, vegetu, okoreňte a zalejete potrebným množstvom vody.

Brokolicu rozoberte, umyte, ružičky odkrojte z hlúbikov. Brokolicové hlúbiky ošúpte (tvrdšie časti nepoužívajte), nakrájajte ich na tenké plátky a poduste na masle s troškou vody a s nakrájanou cibuľou, potom rozmixujte. Zemiaky nakrájajte na malé kocky, varte.

Vopred namočenú fazuľu uvaríte do polomäkká spolu so zrniečkami čierneho korenia, potom pridajte na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb a prelisovaný cesnak.

Tesne pred dovarením pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.