Šaláty
Rastlinu treba zbierať na čo menej znečistenom mieste, napríklad v lese, na lúke alebo záhrade, ďalej od znečistených a zaprášených ciest . Vyberajte si mladú a čistú rastlinku, očistíte ju od hliny a trávy už pri zbere. Púpavu premyte pod studenou tečúcou vodou, nechajte odkvapkať a potom ju nadrobno nakrájajte do šalátu.
Prechádzka jarnou prírodou, slnečné lúče nabíjajú organizmus potrebnou pozitívnou energiou a odbúravajú nahromadený stres. Veľké plus pre svoje zdravia spravíte, ak si natrháte listy cesnaku medvedieho priamo v parku, alebo niekde v zátiší pod kríkmi na lúke.
Červená repa je oddeliteľnou súčasťou viacerých národných kuchýň, ako je napríklad ruská neodmysliteľným borščom, alebo židovská kde je červená repa súčasťou viacerých národných pokrmov. Čo tak vyskúšať liečivú silu červenej repy a žeruchy v jednom šaláte.
Strana 1 z 2