Koláče, zákusky

Skvelý koláčik nielen na sviatočné popoludnie. Nemusíte sa báť orieškov ani iného sušeného ovocia. Robila som verziu aj so sušenými slivkami či brusnicami. Určite si pochutíte.

Mnohé z nás z času na čas "prepadá mlsná". Ako a čo si zamlsať, aby sa to nepodpísalo na postave?
No predsa riešením je aj tzv. Kinder mliečny rez, ktorý nie je "nadupaný" tukom a zbytočným cukrom a predsa je po chuťovej stránke výborný.

Predstavíme vám dve verzie tohto lákavého a v podstate aj zdravého rezu.

Ovsené vločky sú ideálnym zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Obsahujú bielkoviny a značné množstvo vitamínov B, E, ďalej železo, vápnik, lecitín a fosfor.

Vajcia, alebo ak ste použili sójové mlieko , cukor a maslo vymiešajte do peny. Do múky vmiešajte sódu bikarbónu, zázvor a soľ - premiešajte.

Najskôr si pripravte tvarohovú plnku dôkladným vymiešaním všetkých ingrediecií. Tak isto zarobte cesto okrem kakaa. Táto bábovka je bezvaječná. Jednu tretinu pripraveného cesta odoberte, vmiešajte kakao a pridajte 2 lyžice smotany alebo mlieka.

Z múky, masla, práškového cukru, žĺtka, vanilkového cukru a prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré potom vtlačíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Cukinu (cuketu) ošúpte, nastrúhate nahrubo a jemne osoľte. Asi po 10 minútach vyžmýkajte tekutinu.
Maslo vymiešajte s cukrom,  žĺtka do peny. Pridajte smotanu, primiešajte kokos, cukinu a múku s práškom do pečiva.