cestoviny-s-cervenou-repou-a-syromUmytú a kartáčikom očistenú červenú ošúpte a nakrájajte na malé kocky prípadne na tenké rezančeky (ja strúham na hrubom strúhadle).

Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.

nahlad majonezaAj vy kupujete majonézu s pridanými farbivami, chemickými a konzervačnými látkami? Čo tak vyskúšať podstatne zdravšiu verziu majonézy, ktorú si pripravíte doma za pár sekúnd?

nahlad kremova polievka z cervenej repySvojím zložením červená repa nielenže upravuje činnosť pečene a prispieva k odstraňovaniu pečeňových toxínov, ale pomáha aj pri redukcii zvýšeného krvného tlaku, telesného tuku, pri zápche a iných črevných problémoch.

spaldovy chliebŠpalda je omnoho viac prospešná ľudskému zdraviu ako iné bežne používané obilniny a to vďaka vysokému a širšiemu spektru živín.

tanier s_polnickomPoľníček a paradajky umyjeme.

Natvrdo uvarené vajcia nakrájame na väčšie kúsky, paradajky prekrojíme, syr nastrúhame na hrubšom strúhadle (mozzarella sa dá kúpiť aj nastrúhaná).

Poukladáme na tanier.

lieciva baza ciernaKvety obsahujú vitamín C , silice, triesloviny, glykozidy a organické kyseliny. Používa sa pri prechladnutí, horúčkovitých ochoreniach dýchacích ciest, na tíšenie kŕčov tráviaceho traktu i pri nadúvaní, pomáha tiež aj pri migrénach a ischiatických zápaloch.

kider rezyMnohé z nás z času na čas "prepadá mlsná". Ako a čo si zamlsať, aby sa to nepodpísalo na postave?
No predsa riešením je aj tzv. Kinder mliečny rez, ktorý nie je "nadupaný" tukom a zbytočným cukrom a predsa je po chuťovej stránke výborný.

Predstavíme vám dve verzie tohto lákavého a v podstate aj zdravého rezu.

kapustnicaDo hrnca vložte kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list. Umyté a osušené bravčové pokrájajte na kúsky spolu s údeným mäsom, pridajte spolu s vopred namočenými hubami ku kapuste. 

pesto-bazalokoveBazalkové listy spolu s cesnakom rozmixujte v mixéri, pridajte oriešky, korenie a parmezán.
Vymiešajte na hladkú kašu.

mrazena-treska01Veľa ľudí doslova tresku v majonéze zbožňuje, ale mnohí po prečítaní zloženia, sa jej konzumácie radšej vzdali.

Čo tak si vyrobiť vlastnú tresku, bez všetkých zvýrazňovačov, konzervantov a iných neprirodzených prídavných látok.

cukinovy salatVyužite nadbytok plodov cukety, patizónu alebo tekvíc na prípravu chutného šalátu ako prílohy k obedu, alebo si ho môžete pripraviť ako zásobu po sterilizácii v pohárikoch na zimu.

cernicovy liker domaci mZ černíc sa dá pripraviť celý rad dobrôt. Máme tu pre vás jeden tip, ako ich skvele využiť.
Je to recept na jeden z rady skvelých likérov, na ktoré môžeme využiť drobné záhradné alebo lesné ovocie.