paprika zapecenaInšpirujte sa k príprave teplých, sýtych jedál. Čo by mohlo byť lepšie ako si vychutnať výnimočné chute a teplo vlastnoručne pripravených pokrmov?

Ingrediencie:

  • 4 veľké papriky (červené, žlté alebo oranžové)
  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané / pretlačené
  • 1 šálka uvarenej ryže
  • 1 konzerva lúpaných paradajok (400 g)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 šálka strúhaného syra (cheddar, ementál alebo podobný syr)


Postup:

Rozohrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
Papriky očistite od semien a vnútorných vláken.
Na panvici osmažte cibuľu a cesnak do zlatista. Pridajte mleté mäso a orestujte ho do doby, kým nie je prepečené.
Pridajte uvarenú ryžu, paradajky, oregano, sladkú papriku, soľ a korenie. Zmes dobre premiešajte.
Plňte papriky pripravenou zmesou a poukladajte ich do pekáča.
Posypte strúhaným syrom a vložte do rúry.
Pečte 25-30 minút alebo kým syr nezhnedne a papriky nezmäknú.

Toto zapekané jedlo je vynikajúcou voľbou pre chladné zimné dni, s bohatou chuťou, ktorá vás zahreje a poteší.
či už si vyberiete tradičné jedlá alebo experimentujete s novými receptmi, zimná kuchyňa ponúka mnoho možností na očarujúce gastronomické zážitky.

Foto: pixabay.com

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame