V súčasnosti musí čoraz viac žien čeliť mnohým intímnym problémom, ktoré sú samy o sebe veľmi nepríjemné a chúlostivé. Nehovoriac ešte o návšteve gynekológa a liečebnej kúre. Poďme sa však na tieto ochorenia pozrieť bližšie. Začneme vaginálnou mykózou, ktorá už potrápila nejednu ženu. Malá kvasinka Candida albicans dokáže spôsobiť vo vašom tele poriadnu šarapatu.
Je leto. Čas prázdnin, dovoleniek a s tým spojené aj rôzne letné aktivity.
Jednou z nich je nepochybne aj veľmi obľúbená turistika, ktorá nás vytiahne do hôr a na lesné lúky. Okrem absorbovania typickej lesnej vône a nezabudnuteľných pohľadov na panorámu krajiny nás mnohých určite zláka odtrhnúť si aj sladkú voňavú jahodu, čučoriedku alebo šťavnatú brusnicu.
Leto už máme tu a s ním sú spojené obdobie vysokých teplôt. Extrémne vysoké až tropické teploty prinášajú množstvo rizík, ktoré môžu spôsobiť vážne kolapsové stavy. Horúčavy dokážu veľmi vyčerpať organizmus, ohroziť ho až spôsobiť závažné poškodenia. Ale čo robiť počas horúčav? Ako sa správne správať?
Aké mäso je u vás v jedálničku na prvom mieste? Sú to kuracie prsia, hovädzia sviečková, či bravčové karé? Je to tak, niekto zbožňuje hydinu, niekto divinu... Niekde sa dočítame, že najzdravšie mäsko je jednoznačne kuracie.
Pokiaľ ste mali diagnostikovanú intoleranciu na histamínovú toleranciu (HIT) je naozaj potrebné zahájiť diétu, alebo lepšie povedané sledovať potraviny, ktoré konzumujete a s ktorými sa vaše telo nevie stotožniť.
Vylúčiť alebo aspoň obmedziť z dennej stravy potraviny obsahujúce histamín nie je vôbec ľahké.
Zjazdové lyže som už vymenila za bicykel a privítala som teplé počasie vo veľkom štýle. Moje cyklotúry na hrádzi ma napĺňajú radosťou a uspokojením a stále sa učím niečo nové. Túto jar som sa dala na bylinkové túry. Čítate dobre. Túry, nie kúry. Tie prídu na rad neskôr. Začalo to tým, že som dostala defekt.
Patrí k najstarším pestovaným druhom zeleniny s vysokou biologickou hodnotou. Konzumujú sa jeho listy zvyčajne za čerstvého stavu ako samostatná príloha k jedlám alebo ako súčasť rôznych zeleninových šalátov. Jeho listy majú veľmi dobrú chuť a sú ľahko stráviteľné. Odborníci túto zeleninu zaraďujú medzi najzdravšie druhy potravín.