Zázvor je známy predovšetkým ako korenina. Využíva sa do sladkých a slaných potravín, či už sušený, čerstvý, kandizovaný, v plátkoch, alebo ako prášok. Výrazná chuť a aróma dodáva jedlám novú vítanú zmenu.

Obsahujú dvojnásobok energie ako iné živiny, preto majú v ľudskom tele nezastupiteľné miesto. Veľa ľudí z ich konzumácie nemá najlepšie pocity. Treba mať na pamäti, telo sa bez tukov nezaobíde.

Pri dnešnej snahe výrobcov ušetriť už nie je problém stretnúť sa s výrobkami, ktoré nemajú obsah totožný s názvom, alebo neobsahujú to, čo by človek od nich očakával. Ak si niekto kúpi čokoládu, očakáva, že bude kvalitná, ak má pekný obal, alebo jej cena je vyššia. Očakáva taktiež, že bude z čokolády. Avšak, čo je to tá čokoláda ?

Sú to živé mikroorganizmy, ktoré sa užívajú samostatne, alebo prostredníctvom potravín, ktoré ich obsahujú. Ozdravujú ľudský organizmus, majú blahodarný vplyv na črevnú mikroflóru a imunitný systém, napomáhajú k detoxikácii organizmu.

Človek bol po tisícročia zvyknutý na určitý životný štýl. Postupom času nastali, ale i nastávajú vážne zmeny nie len v samotnom životnom štýle, ale hlavne v stravovaní. Väčšina ľudí v tomto ubehanom a stresovom svete siaha po rýchlom občerstvení, polotovaroch a bleskurýchlom hoci i nezdravom nasýtení sa.

Potrebujete skorigovať svoju hmotnosť? To je v podstate jedno, či už dávnejšie nahonobenými, alebo čerstvejšími zásobami telesného tuku, poprípade si chcete udržať postavu akú máte. Skúste to so zázvorom.

Každá žena sníva o tom, obuť si krásne lodičky a možno aj čo najvyššími podpätkami. Vysoké podpätky sú sexy, ale nie vhodné pre každú nohu. Napriek tomu, že nohy vo vysokých podpätkoch dobre vypadajú, lekári často upozorňujú, že je to nevhodná obuv. 

Nastáva obdobie, ktoré koncom zimy a začiatkom jari väčšina pozná ako obdobie jarnej únavy.
Rýchle prechody sprevádzajúce teplotné zmeny, psychická a fyzická únava dolieha na značnú časť populácie o niečo častejšie ako je obvyklé.

Jeden z problémov modernej doby sú aj plesne, ktoré vdychujeme zo vzduchu, alebo sa dostanú do tela z potravín. Sú všade prítomné a schopné napádať náš organizmus. K najznámejším patria plesne druhu kvasiniek candida.

Banány ako ovocie spolu s jabĺčkami sú najpopulárnejšie a najviac konzumovaným ovocím. Hlavným dôvodom je, že sa dajú konzumovať kdekoľvek a kedykoľvek. Veľmi dobre chutia deťom i dospelým, sú v originálnom obale, preto nie je problém mať banán alebo jabĺčko so sebou.

Pečeň je jediný orgán v tele, ktorý vás neupozorní bolesťou na problémy.
Najčastejšie vyskytujúcim ochorením pečene je steatóza väčšine známa pod pojmom tuková pečeň.

Všetky funkčné potraviny pozitívne ovplyvňujú jednu alebo viac telesných funkcií. Ide teda o obohatené potraviny so zvýšeným množstvom zdraviu prospešných látok, ktoré sa v štandardných potravinách nenachádzajú, alebo sa nachádzajú, ale vo veľmi malých alebo nedostatočných množstvách.

Odporúčame